Преобразба

Преобразба

преобразба
средба
собата
ева со чадор
гнездо на таванот
јужниот парк
џони вокер
како доаѓа есента
топографии
тишини и вреви
временска прогноза
дневната соба на Крусо

тивко си заминаа луѓето
а собата остана празна
подоцна пак гласно ја населија
со извици и труби
солзите се впија во подот
смеата во тулите
а потоа собата
пак ја испразнија
чистачката влезе смело
со кофата и со метлата
оти не чинело
мртовец да се внесе
во валкана соба

АвторВладислав Христов
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|