Преобразба

Преобразба

преобразба
средба
собата
ева со чадор
гнездо на таванот
јужниот парк
џони вокер
како доаѓа есента
топографии
тишини и вреви
временска прогноза
дневната соба на Крусо

стаорците го глодаат самракот
за да влезат
сончевите зраци
таа не се враќа во собата
чекај ја на друго место
некаде на суво или во засолн
за очите да ви се сретнат
за рацете да ви се сплетат
змии во ладовината
на гробот

АвторВладислав Христов
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|