Преобразба

Преобразба

преобразба
средба
собата
ева со чадор
гнездо на таванот
јужниот парк
џони вокер
како доаѓа есента
топографии
тишини и вреви
временска прогноза
дневната соба на Крусо

нашиот молк
ја дели собата на пола
секој од нас живее
во својот дел
полн со канибали и дивокози

………………..

Од бугарскиот изворник и англискиот превод на Николај Тодоров

АвторВладислав Христов
2018-08-21T17:20:42+00:00 ноември 9th, 2014|Categories: Поезија, Блесок бр. 99|