Поезија

Поезија

Истанбул
Средба
96
Буенос Аирес
Господар на Скопје

Синоќа во кафеана видов еден познат
Го знаев татко му и неговиот татко го знаеше татко ми
Помислив како обајцата личиме на татковците
и се запрашав: која војна нам ќе ни биде последна
и дали во облеката на келнерот кој треба да ги
прекине црните претчувства, наближува смртта.

АвторАхмед Буриќ
2018-08-21T17:20:40+00:00 ноември 12th, 2015|Categories: Поезија, Блесок бр. 101-102|