Подготовки за претстава

/, Блесок бр. 25/Подготовки за претстава

Подготовки за претстава

Подготовки за претстава
Безветрина
Савана
Темните сеништа на Емили Дикинсон
Хајка
Просветлување
Бог меѓу нас
Тан нак ра

Штотуку кај нас намина Бог,
Блескав, како што може да е Бог
Со сета присушта целокупност
На неговото Свето Тројство.
Стаса со сите ангели,
Со сите влезени во Рајот,
Со светите писари и писмо
Со сè што му оди во прилог.
Време е за нов милениум,
Време – за нов договор!

АвторВесна Ацевска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|