Подготовки за претстава

/, Блесок бр. 25/Подготовки за претстава

Подготовки за претстава

Подготовки за претстава
Безветрина
Савана
Темните сеништа на Емили Дикинсон
Хајка
Просветлување
Бог меѓу нас
Тан нак ра

Божилак вжештен блесна –
од жетвата светлосна сноп.

В горешта лапавица
светци и светици
сред небесата –
светулки стреперени.

Свештеникот високо блешти,
прска светлост посветена.

Свештеникот вџашен и стишан
сред божјата просветленост.

АвторВесна Ацевска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|