Подготовки за претстава

/, Блесок бр. 25/Подготовки за претстава

Подготовки за претстава

Подготовки за претстава
Безветрина
Савана
Темните сеништа на Емили Дикинсон
Хајка
Просветлување
Бог меѓу нас
Тан нак ра

Задишано глуварче
ми јавува: „Смоли
лепат по косите
воините“, дуваат
роговите, грмушки
заседи волната
ја скубат! надушува
пирување глутницата,
вревата заглушува,
на портите алките
ѕвечат – на мојот
нишан пајак –
над бездната се нишам.

АвторВесна Ацевска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|