Подготовки за претстава

/, Блесок бр. 25/Подготовки за претстава

Подготовки за претстава

Подготовки за претстава
Безветрина
Савана
Темните сеништа на Емили Дикинсон
Хајка
Просветлување
Бог меѓу нас
Тан нак ра

трпеливо ги расцветува
несоницата. Слетува
маѓесник – мрачно пиштат

оклопи на работ од пекол
от од морничав обред.
Зад портите, таму, поглед

од безмилосно во аглите
раскопува – темен некој
ги закопал маглите.

АвторВесна Ацевска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|