Подготовки за претстава

/, Блесок бр. 25/Подготовки за претстава

Подготовки за претстава

Подготовки за претстава
Безветрина
Савана
Темните сеништа на Емили Дикинсон
Хајка
Просветлување
Бог меѓу нас
Тан нак ра

Пламнува паника
сред модрото јадро.
Ужасно е рика-
њето, чадот над ро-

потот, зад топотот,
плачот на лавиците,
режењето на тигриците,
што бегаат кон патот

со породот. Сè што
се движи предели-
те опасни вешто
ги напушта, се сели…

АвторВесна Ацевска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|