Нема слободни места

/, Блесок бр. 84/Нема слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места
Се снаоѓаме
Како што описот и објаснувањето се слеваат
§ (Камо)
§ (неговите фрагменти)
§ (која е поуката)
§ (да)

Камо
забов
да ме болеше
во твојата уста
секоја година
во ова време
рамноденица
на подеднакви
разделби и
истоветна болка
ако инистираш
да дишеш
како ритам
на говорот
оф мојот копнеж
градиве ми поврзуваат
сфинга и асфиксија
како очекување плус
реалност или лажни
оргазми на дневна
светлина

АвторРикардо Доменек
2018-08-21T17:20:54+00:00 јули 1st, 2012|Categories: Поезија, Блесок бр. 84|