Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Тој ден
под еден даб на еден плоштад,
само две камени клупи не беа зафатени.
Клупите беа тивки,
зјапаа една во друга,
плачејќи.

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|