Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Пред да се убијат меѓусебе,
вежбаа со години
да ловат еребици;
да фрлаат камчиња во воздух,
бележејќи ги со куршуми.
Вежбаа да ги кубат крилјата на птиците
да прават метли од пердувите.
Пробаа да одгледуваат пердуви врз рацете,
да се претворат во птици.
Потоа умреа,
како уловени птици.

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|