Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Го зеде името
од водата
и почна да тече
Пената што ја видовме
како јава на брановите
беа нејзините луѓе
Тревата над дините
нивните ребра
Земја
чии мажи
беа заминале, и така
жените се венчаа
со дрвјата

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|