Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Трошејќи го времето,
тој скицираше вазна.
Нацрта цвеќе во вазната.
Мирис се крена од хартијата.
Нацрта бокал.
Откако голтна малку вода,
го поли цвеќето.
Нацрта соба
со кревет,
потоа заспа.
Кога се разбуди
нацрта океан,
океан без дно,
што го проголта.

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|