Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Зборовите што ги изговори
беа на столовите, креветите, до шкафовите и ѕидовите.
Донесоа собарка да ја среди куќата,
да го исчисти мебелот, садовите и ѕидовите.
Донесоа бои
и нови гласови.
Но сè уште ги слушаа неговите зборови.

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|