Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Таму го закопа
своето дете, и чекаше
да легне до него со години.
Кога конечно
ја спуштија долу
во таа земја,
таа беше само еден ден стара
додека тој веќе беше
старец.

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|