Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Тие се лизгаа надолу кон морето,
измолкнувајќи се од планините како слаби сенки,
да не ја разбудат тревата.
Минувајќи преку полиња,
некои сенки шепнеа збогум и заспиваа
други се лепеа врз карпите и се оптегаа, влечејќи ги луѓето назад.
Кога се движеа, исцрпени,
кон морето,
сонцето над нив
бараше игла
да ги пришие уште еднаш, за нивните сенки.

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|