Емили Дикинсон во мојот град

/, Блесок бр. 45/Емили Дикинсон во мојот град

Емили Дикинсон во мојот град

најбрзо тонат в темнина
во овој град мачнината
Емили Дикинсон во мојот град
Ефектот на пеперутката
Местото на кое ќе дојдат пак
Јасени
Последната топла ноќ
Месечар

во глувото доба на уште една ноќ
без ведрина таа се буди
токму во моментот кога го сонува
својот шарен човек
со навикнати
движења ги облекува
гаќичките
елекот
чорапите
комбинезонот
везената кошула
здолништето
престилката ги обува
лесните чевли и

низ глувата тишина на ѕидовите
густа темнина само
просјајува проѕирната
белина на нејзините
раце додека пишува
графити

АвторСлаѓан Липовец
2018-08-21T17:21:29+00:00 ноември 1st, 2005|Categories: Поезија, Блесок бр. 45|