Глоба

Глоба

Глоб(а)
Бунило
Скалила
Кутија
Зимски пупења
Сјајности
Бања
Месечинство
Љубов
Распад на рајот

така се шири ѕвездениот распоред

на одблесоците од моите алови нокти

во твоите очи

така ме оголуваат

твоите црни прозорци, 1001 црн фрак,

како да земам вишна од рајот

АвторВера Чејковска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|