Глоба

Глоба

Глоб(а)
Бунило
Скалила
Кутија
Зимски пупења
Сјајности
Бања
Месечинство
Љубов
Распад на рајот

сонов одлив.

пуштам пресен предел да протекува низ емајл
одливниците како нечиста крв низ вените на
светот. потоа
повторно го извлекувам. како сребро по лицето,
како виолетови велови над влажните очи, како

мека кожа под мракот.

АвторВера Чејковска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|