Глоба

Глоба

Глоб(а)
Бунило
Скалила
Кутија
Зимски пупења
Сјајности
Бања
Месечинство
Љубов
Распад на рајот

многукрако небо.
уште една бајка зачнува на прозорците.
уште една флора израснува во претенок
порцулан:

кршна кршлива корка ми е куќата.

АвторВера Чејковска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|