Глоба

Глоба

Глоб(а)
Бунило
Скалила
Кутија
Зимски пупења
Сјајности
Бања
Месечинство
Љубов
Распад на рајот

метал-краци на часовникот лижат апсолутно
бројки
а таа алгебра се обновува
таа алгебра станува фуга
Во кутијата за накит ги враќам нагризените
бисери пресечените алки прекинатите ѓердани.
Свеќите ги разигруваат мермерните фигурички
и завесите:

Еднаш космосот беше
бескрајна празнина

АвторВера Чејковска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|