Глоба

Глоба

Глоб(а)
Бунило
Скалила
Кутија
Зимски пупења
Сјајности
Бања
Месечинство
Љубов
Распад на рајот

мрежницата ми се слепи во пуплива љубов со
мрката небесна гранка, која изби на ТВ-екранот.

И:
ако
ја носам онаа бела свила
ќе ми фрлиш ли гнили вишни

како семе на Голем заборав

на висините

АвторВера Чејковска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|